The history of Sichuan food


De geschiedenis van de Sichuanse keuken begint al vóór de pre-Qin-dynastie, toen alleen Sichuanpeper en gewone aromaten werden gebruikt om de gerechten pittig en geurig te maken. Moderne Sichuanse keuken kan worden herleid tot de late Ming-dynastie en Qing-dynastie toen chilipepers werden geïmporteerd. Koks begonnen te experimenteren met het gebruik van lokale ingrediënten en specerijen om nieuwe smaken te creëren.

 


In de afgelopen 70 jaar begon de Sichuanse keuken te veranderen en werden steeds meer gerechten gekenmerkt door chilipepers en andere specerijen.
shi kitchen chengdu sichuan cuisine.
Ervaar de authentieke smaken van Sichuan,
ons restaurant brengt het hart van de Chengdu-keuken naar u toe.
Krachtige pittigheid, pure smaken;
elke gerecht is een unieke smaakbeleving voor uw smaakpapillen.
Laat onze gepassioneerde koks u meenemen op een culinaire reis door Chengdu.
Sichuan food, one of the most popular cuisines of the eight cuisines of China, enjoys very high popularity across the world now. It is famous for its mala – a hot and numbing flavor. But those food are far from that. So I want to write a comprehensive guide to Sichuan food, covering its history, specialty dishes, and recipes. I hope to guide you to try this lovely cuisine.
 
Heb je ooit gehoord van de interessante uitdrukking "laten we de kip tussen de pepers vinden"? Dat is de beschrijving van deze mala kip. Kipblokjes worden geroosterd met een groot aantal chilipepers, aromaten en Sichuanpeperkorrels. Maar de kip zelf is niet overdreven heet omdat we een speciale behandeling hebben toegepast op de chilipepers.